• Ma. - Vr. 8.00 - 18.00
  • 0598 - 47 07 09
  • Korte levertijd - Duidelijke afspraken - scherpe prijzen - Schone & nette materialen 

  • Prijzen op onze website zijn excl. btw
  • Ma. - Vr. 8.00 - 18.00
  • 0598 - 47 07 09
  • Korte levertijd - Duidelijke afspraken - scherpe prijzen - Schone & nette materialen 

  • Prijzen op onze website zijn excl. btw
Lamain verhuur slider (1)
Nieuws, tips & weetjes
Mobiel toilet huren - Lamain verhuur

Wereld toilet dag!

Het is vandaag wereld toilet dag! Wereld toilet dag is een jaarlijks evenement dat op 19 November wordt “gevierd”. De dag staat in het teken van goede sanitaire voorzieningen en schone maar ook vooral veilige toiletten voor iedereen. Sinds 2013 is de wereld toilet dag zelfs goedgekeurd door de Verenigde Naties en wordt ook erkend als een officiële VN-internationale dag. De wereld toilet dag roept de politiek en het bedrijfsleven op de strijd aan te gaan tegen het wereldwijd tekort aan sanitair. Denk aan openbare toiletvoorzieningen en toiletvoorzieningen in armere landen. 

Mobiel toilet huren - Lamain verhuur

Wij als leverancier van tijdelijke toiletten vinden dan ook dat iedereen recht heeft op een schoon en fris toilet. Want laten we eerlijk zijn. Op hoge nood zit niemand te wachten. 
Hoe wij ons steentje bij dragen met onze toiletten en daarmee ook nog het milieu sparen? 

1. Mobiele toiletten besparen jaarlijks ruim 170 miljoen liter schoon water. In een wereld waar open ontlasting nog steeds een probleem is voor ongeveer 826 miljoen mensen wereldwijd, vormen mobiele toiletten een reeds werkende oplossing om uit te breiden. Stelt u zich eens voor hoeveel miljoenen liters zoetwater er nog meer zouden kunnen worden bespaard als de toegang tot mobiele toiletten in kwetsbare bevolkingsgroepen zou worden vergroot. 

2. Noodhulp dienst bij rampbestrijding. Wanneer overstromingen, stroom uitval of andere rampen zich voordoen zijn tijdelijke toiletten onderdeel van het noodplan. Naast water en voedsel is in geval van een crisis situatie ook de sanitaire behoefte een van hoge prioriteit.

3. Handwas zuilen wereldwijd besparen ruim 2.5 miljoen schoon water per week. Door niet onnodig de kraan maar te laten stromen bij het handen wassen maar gebruik te maken van handwas zuilen met voetbediening besparen we wereldwijd wekelijkse miljoenen liters water.

4. Mobiele toiletten dateren uit de tweede wereld oorlog en zijn grondleggers van een groene industrie. Tijdelijke mobiele toiletten waren al groen voordat groen een ding was! Hoewel het eerste plastic toilet pas in 1960 gepatenteerd is bestonden mobiele toiletten al sinds de tweede wereld oorlog omdat door bombardementen de infrastructuur kapot was gemaakt. 

5. Met wereldwijd 3,4 miljoen mobiele toiletten speelt de tijdelijke sanitair een grote rol bij het reageren op de aanhoudende watercrisis. Geschat wordt dat 3,6 miljard mensen leven zonder degelijke toiletvoorziening of sanitaire voorziening. Tijdelijke mobiele toiletten spelen dus een grote logistieke rol bij het verlichten van deze onzichtbare watercrisis. 

We hebben meer leuke tips en weetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back

Fout: Contact formulier niet gevonden.

×