• Ma. - Vr. 8.00 - 18.00
  • 0598 - 47 07 09
  • Korte levertijd - Duidelijke afspraken - scherpe prijzen - Schone & nette materialen 

  • Prijzen op onze website zijn excl. btw
  • Ma. - Vr. 8.00 - 18.00
  • 0598 - 47 07 09
  • Korte levertijd - Duidelijke afspraken - scherpe prijzen - Schone & nette materialen 

  • Prijzen op onze website zijn excl. btw
Lamain verhuur slider (1)
Nieuws, tips & weetjes
Hoeveel toiletten

Feestje! Hoeveel toiletten heb ik eigenlijk nodig?

Hoeveel toiletten heb ik nodig? Het is zeker één van de meest gestelde vragen die we krijgen. Je wil tenslotte als evenement organisator voldoende toilet voorzieningen bieden aan je gasten. Ook tijdens een bruiloft wil je dat jouw gasten het gezellig hebben en niet constant moeten wachten in de rij voor het toilet. We gaan daarom in deze blog in op de vraag: hoeveel toiletten heb ik nodig? Let op! We gaan het hier hebben over feesten en evenementen. Voor de bouwplaats gelden andere hoeveelheden. Elk feest of evenement is anders. Dat zorgt er dan ook voor dat het antwoord over hoeveel toiletten iets ingewikkelder blijkt dan je zou verwachten. Vele factoren spelen mee, denk aan de duur van het evenement, wordt er alcohol geschonken en hoe is de locatie. 

Bruiloften en kleinere feestjes​

Voor kleine feestjes tot 100 personen is een 2 tal toiletten voldoende. Vaak worden er voor de kleinere feestjes en bruiloften onze 2 persoons toiletunits gehuurd. Wanneer er veel heren zijn is het vaak handig om een urinoir te huren. Eigenlijk 1 toilet waar vier personen tegelijk gebruik van kunnen maken. Compact in afmeting en toch optimaal gebruiksgemak. We houden dan ook voor dit soort feesten de vuistregel aan van 50 personen per toilet. Zo heeft u altijd voldoende capaciteit. 

Het juiste aantal toiletten bij grotere evenementen

Voor grote evenementen hebben we al snel te maken met een ingewikkelde berekening. Als vuistregel houden we 1 zittoilet per 100 personen aan. Ter uitbreiding is het zeer belangrijk dat er voldoende urinoirs aanwezig zijn. Wanneer er alcohol wordt geschonken rekenen we met 1 zittoilet per 75 personen. Ook is het zeker bij festivals en openlucht evenementen zeer belangrijk dat de toiletten voldoende verspreid staan. Wanneer dit niet het geval is ontstaan er alsnog lange wachtrijen. Iets wat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt voorkomen. Hieronder vind u een overzicht met aantal toiletten per aantal bezoekers. Let op! Dit zijn slechts richtlijnen. Wij helpen u graag telefonisch of per mail om zo voor uw feest of evenement de juiste hoeveelheid mobiele toiletten te plaatsen. 

Evenement richtlijnen aantal toiletten

Hoeveel toiletten


Ook vind u nog meer leuke tips en weetjes op onze Facebook pagina. Benieuwd? Klik dan hier!

We hebben meer leuke tips en weetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call me back

Fout: Contact formulier niet gevonden.

×